Felső kép


Vesztibuláris torna


KEDVES BETEGÜNK!

TUDJUK, HOGY VÁRATLANUL JELENTKEZETT FORGÓ SZÉDÜLÉSE RENDKIVÜL IJESZTŐ, ÉS EDDIG ISMERETLEN JELENSÉG AZ ÖN SZÁMÁRA. SZÓBAN MÁR TERMÉSZETESEN FELVILÁGOSÍTOTTA A VIZSGÁLÓ ORVOS, HOGY E BETEGSÉG MEGLEHETŐSEN KELLEMETLEN TÜNETEI ELLENÉRE JÓINDULATÚ, ÉLETÉRE ÉS EGÉSZSÉGÉRE VESZÉLYTELEN. OKA AZ EGYENSÚLYSZERV EGYIK FÉLKÖRÖS ÍVJÁRATÁBAN AZ EGYENSÚLYÉRZÉKELŐ MIKROSZKOPIKUS SZERVECSKÉRE LERAKÓDOTT "HULLADÉK", MELY KISEBB FEJSÉRÜLÉSEK, VIRUSFERTŐZÉSEK VAGY EGYÉB OKOK MIATT KELETKEZIK.

MINT ÖN BIZONYÁRA ÉSZLELTE, A SZÉDÜLÉS RENDKIVÜL JELLEGZETES - HA NEM, EZUTÁN FOGJA MEGFIGYELNI - LEFEKVÉSKOR VAGY FELÜLÉSKOR, ESETLEG FEKVE EGYIK OLDALÁRÓL A MÁSIKRA TÖRTÉNŐ ÁTFORDULÁSKOR, NÉHÁNY MÁSODPERC SZÜNET UTÁN LÉP FEL A HEVES FORGÁSÉRZÉS, MELY 15-20 MÁSODPERCIG TART. LEHET, HOGY ÖN ESETENKÉNT HOSSZABBNAK ÉRZI RÉMÜLETES VOLTA MIATT, DE HA MEGNYUGODVA MEGFIGYELI, ÖN IS ÍGY FOGJA TALÁLNI.

HA A LEFEKVÉST-FELÜLÉST AZ ALÁBBI ÁBRÁN LÁTHATÓ MÓDON NÉHÁNYSZOR MEGISMÉTLI, A SZÉDÜLÉS MÁR NEM LESZ KIVÁLTHATÓ. ILYENKOR UGYANIS A LERAKÓDÁS LESODRÓDIK AZ EGYENSÚLYÉRZŐ SZERVECSKÉRŐL. SAJNOS AZTÁN VISSZAÜLEPEDIK, ÍGY BIZONYOS IDŐ UTÁN ISMÉT KIVÁLTHATÓ A SZÉDÜLÉS.

ENNEK ELLENÉRE A BETEGSÉG LEGHATÁSOSABB KEZELÉSE ABBÓL ÁLL, HOGY EZT AZ ÁBRÁN LÁTHATÓ GYAKORLATOT NAPONTA 4-5 ALKALOMMAL MINDADDIG CSINÁLJA, MÍG A SZÉDÜLÉST MÁR NEM TUDJA KIVÁLTANI, AZAZ A LERAKÓDÁST SZÉTSZÓRTA. ILY MÓDON ELŐSEGÍTI, HOGY A KÓROS "HULLADÉK" ELŐBB-UTÓBB FELOLDÓDJÉK, FELSZIVÓDJÉK. SZORGALMASAN GYAKORLATOZÓ BETEGNÉL EZ TÖBBNYIRE 1-3 HÉT ALATT BEKÖVETKEZIK, ÉS A BETEG MEGGYÓGYUL.

KIVÁNJUK, HOGY ÖNNEK IS ÍGY SIKERÜLJÖN, NAGYRÉSZT ÖNÖN MÚLIK.

Nyomtatható verzió (pdf formátum - 48kB)Hirdetés


Könyvajánló:
Ittzés Laura: Nyolc perc


dr. Boiskó Klára nőgyógyász

Fotó: dr. Zengő Elemér

www.zengodoktor.hu | © 2008 dr. Zengő Elemér